Nytt samarbeid med Holmen Renewable Energy


Cloudberry har inngått et strategisk, langsiktig samarbeid med Holmen Renewable Energy, som er en del av Holmen - en av Sveriges største skogeiere og produsenter av treprodukter, papp og papir.

Målet er å akselerere samfunnets overgang til fornybar energi og sikre at energiintensiv industri får raskere tilgang til nødvendig strøm.

Gjennom samarbeidet får Cloudberry tilgang til Holmens landområder i SE3 for å utvikle vindparker - som deretter bygges på et fullt ut kommersielt grunnlag. Etter godkjenning har Holmen en opsjon på å kjøpe deler av vindparken. Holmen Energi og Cloudberrys felles eierskap sikrer langsiktighet og aktiv forvaltning - i et område av landet med stor etterspørsel etter strøm.

I en første fase ser vi et potensial på rundt 1 TWh, som vil bli lagt til etterslepet over tid. Utover dette ser vi betydelige vekstmuligheter etter hvert som samarbeidet utvikler seg og prosjektplanene blir ferdigstilt.

Cloudberrys sterke lokale tilstedeværelse og tette samarbeid med lokale interessenter er viktige styrker som vil bidra til at disse prosjektene blir en suksess. Samarbeidet gjør det mulig for oss å bruke landområder og ressurser effektivt og styrke konkurranseevnen til energiintensive industrier. Det imøtekommer også den store etterspørselen etter ny elektrisitetsproduksjon og bidrar til en raskere overgang til fornybar energi.